Mycelium Nettverk

Symbiosen med biene

Tenk deg å komme hjem hver dag – for å finne møblene dine fullstendig omorganisert!
Bøkene om “Anastasia” forteller om gammel visdom om vår symbiose med biene, og påstår å ha svaret på HVORFOR biene våre dør…

Ringing Cedars forfatter Megré skriver:

“I stedet for å bruke tiden sin på å samle honning og oppdra avkom, er biene forpliktet til å fikse det som er ødelagt.”– Anastasia

Jeg fortalte Anastasia at det er svært få mennesker i samfunnet vårt som kan kommunisere med bier. Spesiell opplæring kreves, og ikke alle lykkes. Men hun svarte:

-Mye av det vi mennesker gjør for å røkte biekolonier kommer bare i veien for biene. I løpet av de siste årtusenene har det bare vært to mennesker på jorden som har kommet nærme forståelsen av denne unike livsformen.»

Hvordan lage en bikube på bienes premisser?

I hvert hagefelt, på hvert småbruk, og i hver datsja, bør det være minst én koloni med bier.

Du må lage bikuben i form av en hul blokk. Du kan enten ta en stokk med hull i og hule den ut for å forstørre hulrommet, eller bruke planker fra et løvtre for å lage en lang, hul kasse på 120 centimeter (ca. 4 fot) lengde.

Plankene bør ikke være mindre enn 6 cm (2,36 in) tykke og innvendige mål av hulrommet minst 40 x 40 centimeter (ca. 15 ¾ in).

Trekantede strimler bør settes inn i hjørnene der de indre flatene møtes, for å gjøre hulrommet noe avrundet. Strimlene kan bare limes lett på plass, og biene selv vil feste dem opp med propolis.

Den ene enden skal være fullstendig og permanent dekket med et planker av samme tykkelse, med et avtagbart panel i den andre enden. For dette må panelet kuttes på en slik måte at det passer pent inn i åpningen og forsegles med gress eller annet tettende materiale.

Lag en spalte eller en rekke spalter (for å gi biene tilgang) langs den nedre kanten av en av sidene omtrent halvannen centimeter (ca. en halv tomme) brede, start 30 cm (ca. 1 fot) fra avtagbart panel og fortsetter til den andre enden.

Denne bikuben kan settes på påler hvor som helst i forbindelse med dyrkeområdet – minst 20–25 centimeter (ca. 8–10 in) fra bakken, med spaltene vendt mot sør.

Det er imidlertid enda bedre å sette det opp under husets tak. Da vil ikke folk forstyrre biene som flyr ut, og vil ikke bli plaget av dem. I dette tilfellet bør bikuben justeres horisontalt i en vinkel på 20–30 grader, med åpningen i den nedre enden.

Kuben kan til og med installeres på loftet, forutsatt at det er skikkelig ventilasjon, eller på selve taket. Best av alt, men fest den til sørveggen av huset, rett under takskjegget.

Det eneste er at du må sørge for at du har riktig tilgang til bikuben slik at du kan fjerne honningkaken.

Ellers bør bikuben stå på en liten plattform, med en baldakin for å beskytte den mot solen, og hvor kan pakkes inn med isolasjon om vinteren.

Tingen er at birøkterne dine ikke gjør det på riktig måte. Min bestefar fortalte meg om dette.

Birøktere i dag har laget mange forskjellige måter å konstruere en bikube på, men alle involverer konstant menneskelig inngripen i driften – de flytter bikakerammene rundt i bikuben, eller flytter både bikuben og biene til et annet sted for vinteren, og det er noe de ikke bør gjøre.

Biene bygger bikakene sine i en bestemt avstand fra hverandre for å lette både ventilasjon og forsvar mot fiendene deres, og enhver menneskelig inngripen bryter ned dette systemet.

I stedet for å bruke tiden sin på å samle honning og oppdra avkom, er biene forpliktet til å fikse det som er ødelagt.

Under naturlige forhold lever bier i hull i trær, og takler enhver situasjon utmerket på egenhånd. Jeg fortalte deg hvordan du kan røkte bier under forhold så nært de naturlige som mulig. Deres tilstedeværelse er ekstremt fordelaktig. De bestøver alle plantene mye mer effektivt enn noe annet, og øker dermed utbyttet. Men dette vet du sikkert allerede?
-Det du kanskje ikke vet er at bienes snabel åpner opp kanaler i plantene som plantene tar inn tilleggsinformasjon som reflekteres av planetene – informasjon plantene (og, senere mennesker) trenger.”»

Men bier stikker folk, skjønner du ikke? Hvordan kan noen ta seg en god hvil i hagen sin, hvis de hele tiden er redde for å bli stukket?

Bier stikker bare når folk opptrer aggressivt mot dem, vifter dem bort, blir redde eller irriterte på innsiden – ikke nødvendigvis på biene, men bare på hvem som helst. Biene føler dette og vil ikke tolerere strålene fra mørke følelser. Dessuten kan de angripe de delene av kroppen der det er kanaler som forbinder med et sykt indre organ eller hvor den beskyttende auraen har blitt revet, og så videre. Du vet hvor effektivt bier allerede brukes til å behandle sykdommen du kaller radikulitt, men det er langt fra det eneste de kan gjøre. Hvis jeg skulle fortelle deg om alt, spesielt å vise bevisene du ber om, ville du måtte tilbringe ikke bare tre dager, men mange uker med meg. Det er skrevet mye om bier i din verden, alt jeg har gjort er å introdusere noen få rettelser – men vær så snill å tro meg, de er ekstremt viktige rettelser.

Å etablere en koloni med bier i en bikube som dette er veldig enkelt. Før du dumper en sverm av bier i bikuben, ha i en liten klump voks og litt honningplante. Du trenger ikke å sette inn noen håndlagde rammer eller celler. Etterpå, når det er kolonier etablert på til og med noen få nærliggende hager, småbruk eller datsja, vil biene formere seg helt av seg selv; da, mens de svermer, vil de okkupere de tomme bikubene.

Og hvordan skal man høste honningen?

«Åpne panelet, bryt av den hengende honningkaken og hent den forseglede honningen og pollen. Bare ikke vær grådig. Det er viktig å legge igjen en del av det til biene til vinteren. Faktisk er det bedre å ikke samle honning i det hele tatt det første året.»

Om forfatteren: Mycelium Nettverk Administrator
Nettverksadmin

Bli med i samtalen!

Kommentarer

No comments yet