Støre må snu

Skuffelsen blant Ap-folk var stor da partileder Jonas Gahr Støre sa nei til oppfordringen fra 19 tidligere statsråder og statsministre fra Ap, SV, Sp, KrF, Venstre og Høyre om evakuering av flyktningbarn fra Moria-leiren i Hellas, Melder Dagsavisen.

AP fortsetter å posisjonere seg til Høyre. Og denne gangen har de sammen med Høyre og Frp og sagt Nei til å hjelpe flyktningebarn i Moria-leiren i Hellas.

Ap-lederen sa til Aftenposten før helgen at det er mest solidarisk og mest rettferdig å hjelpe dem, også barnefamilier, som står på FNs liste over kvoteflyktninger.

«Vår linje kan ikke være å velge folk fra enkeltleirer, men å bygge på kunnskapen fra dem som vet best», sa Støre. Han oppfordret samtidig regjeringen til å hente 750 kvoteflyktninger som er klargjort for å komme til Norge.

Støres standpunkt fikk et skudd for baugen i Klassekampen mandag.

Generalsekretær Henriette Westhrin i Norsk Folkehjelp, arbeiderbevegelsens humanitære hjelpeorganisasjon, forklarte at det ikke lar seg gjøre det Støre ber om.

FN overfører for tida ingen flyktninger. Allerede 17. mars suspenderte FN all overføring av FN-flyktninger fra avsenderland til mottakerland. Norge kunne med andre ord ikke tatt imot kvoteflyktninger selv om regjeringen ga klarsignal til det.

Derimot kunne og burde regjeringen og Ap ha fulgt FNs oppfordring i forrige uke til europeiske land om å ta imot flyktninger fra Hellas. Heller ikke det vil Høyre og Frp være med på nå. Ved hjelp av Ap har de dessverre flertall i Stortinget for dette inhumane standpunktet.

Rød Allianse mener Støre forsøker å snakke seg bort fra saken, mens han i realiteten vet at FN har oppfordret oss om å motta disse flyktingene! AP beveger seg faretruende nært usosial Høyrepolitikk, og vi tror ikke velgerne lar seg lure lengre! Kanskje AP burde bytte farge på Rosa? Den er hvertfall lilla

Del dette
0 Comments

Leave a reply

©2022 Mycelium - Verdens største organiske nettverk - mycelium.no

Logg Inn

 

Nye Rapporter

Lukk

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account