Rusreformen – Moralsk panikk styrer Norsk Politikk

Da Rusreformutvalget dissekerte forbudets historie, ble moralsk panikk avslørt å være motoren i den Norske narkotikapolitikken. Kommisjonen avslørte menneskerettighetsdimensjonen i forbudet, og avstraffing av narkotikabrukere ble funnet å være uforenlig med grunnleggende menneskerettigheter, det ble klart at politikerne hadde et problem på sine hender…

Roar Mikalsen

11.09.2021 skal forfatter og aktivist Roar Mikalsen gjennomføre sin protest ved å selge Cannabis utenfor politihuset. Menneskerettighets-aktivisten har i flere tiår kjempet mot Norsk Narkotikalovgivning, som per i dag er styrt av en moralsk panikk, og bryter flere punkt i menneskerettighets-konvensjonen. Dette gjøres for å tvinge frem en evaluering av menneskerettighetsbruddene i Narkotikalovgivningen vår. Han har etter egne ord presset på siden han startet sin organisasjon AROD for å få Norske myndigheter til å respektere internasjonalt anerkjente menneskerettigheter.

I arkivet hans finner du hele korrespondansen – den kommer til å stå som vitnesbyrd på nok et bevisst overgrep mot den Norske befolkningen, begått av myndighetene våre – det er problematisk at det begynner å bli mange. Barnevernet er i trøbbel, Nav er i total kollaps under Ernas styring, Norge er ved et soleklart veiskille – vi kan velge strammere rammer og et mer totalitært samfunn, styrt av en invaderende overvåkningskapitalisme etter Covid-19, eller vi kan åpne opp samfunnet, inkludere flere, respektere menneskerettigheter og gi alle bedre vilkår på tvers av tradisjonelle kapitalistiske verdier. Høstens valg er et soleklart verdivalg, og å skilles fra etstadig mer totalitært EU-regime er det viktigste spørsmålet vi kan ta stilling til.
red. anm

Jeg er grunnleggeren av Alliance for Rights-Oriented Drug Policies (AROD), en organisasjon som har benyttet menneskerettigheter for å endre narkotikapolitikken siden 2015. I denne perioden har vi skrevet til ulike politikere, inkludert dusinvis av ministre, mer enn 500 ganger. Vi har informert alle regjeringsnivåer om deres menneskerettighetsforpliktelser og holdt alle politiske partier ansvarlige for å ignorere grunnleggende menneskerettigheter. Vi har jobbet på nasjonalt nivå så vel som internasjonalt nivå, og vi har også brukt media til å øke rekkevidden. Bare i fjor publiserte AROD 30 artikler i norske aviser, som utdypet alle aspekter av denne saken. Hver eneste artikkel omhandler statens plikter i forhold til denne moralske panikken. For å si det kort; de siste 20 årene har jeg vært på et helt oppdrag for å få den norske staten til å anerkjenne menneskerettighetsforpliktelser.

Roar Mikalsen

I boken Human Rising: Den prohibisjonistiske Psykosen og dens konstitusjonelle implikasjoner. har forfatter og menneskerettighets-aktivist Roar Mikalsen har laget et kraftig argument mot totalitært tankegods, krigen mot narkotika og andre sykdommer i et ødelagt samfunn. Tittelen kan være en munnfull, men dette er et fascinerende dykk inn i den historiske presedensen for denne politikken og frigjøringen fra det prohibisjonistiske tankesettet.

På et teknisk nivå er boken nesten perfekt, med tydelig siterte referanser, konsekvent formatering, grammatisk nøyaktighet og en mengde utfyllende informasjon. Noen av de historiske detaljene kan miste leserne på grunn av forskningens uttømmende natur, og de fotnotetunge seksjonene nær slutten av boken er noe mindre flytende enn andre, men dette er en mindre kritikk. Leserne som har kommet så langt i boka, vil allerede være investert, og absorbert i emnet, og vil sannsynligvis sette pris på de dypere innsiktene. I sum er dette en mesterlig skrevet bok som alle bør lese, spesielt de som søker å bryte ut av dagens paradigmer og undertrykkende tankesystemer, og finne mer individuell frihet!

Les full bokomtale på selfpublishingreview.com

Kjøp boken på Goodreads
Kjøp boken på Barnes & Noble

0 Comments

Leave a reply

©2021 Mycelium - Verdens største organiske nettverk - mycelium.no

Logg Inn

 

Nye Rapporter

Lukk

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account