Å gi Tangen jobben som sjef er en risiko for Norge, en risiko vi ikke bør ta!

N4thaniel / CC BY (https://creativecommons.org/licenses/by/3.0)

N4thaniel / CC BY (https://creativecommons.org/licenses/by/3.0)

Eva Joly går hardt ut mot Tangen som ny sjef for oljefondet, og peker på at det er en risiko for Norge å sette Tangen i denne posisjonen” å forvalte et slikt fond er et langsiktig prosjekt, hvor man ikke kan tenke på korsiktig profitt – Videre sier hun at hun anser Tangen for å være en gambler. “Dette er en risiko Norge ikke bør ta!”

Joly har tidligere vært i media i og kommenter korrupsjon i Norge. Små forhold i små norske byer fører til tette bånd og kameraderi som lett kan gli over i korrupsjon i pengesterke bransjer i Norge. Eva Joly har tidligere pekt på fiskeri, energi- og oljebransjen som spesielt utsatte næringer i Norge.

Joly lukter urent spill

Det har nå vært nok støy rundt den tiltenkte sjefen for Oljefondet til at den anerkjente korruspjonsjegeren tar bladet fra munnen, og vi antar at det er fordi Joly nå aner uråd. I etterkant av støyen rundt den påkostede reisen til hvor over 30 prominente samfunnstopper var invitert. forteller Tangen at var et privat arrangment, og forteller at han har «full tro på åpenhet rundt alt jeg gjør». Alikevel var Oppfordringen i programmet var tydelig: «Ikke del oppfatninger / bilder fra arrangementet på sosiale medier.» Deltagerne ble også bedt om ikke å gjengi enkeltpersoners synspunkter fra seminaret,

Blant de inviterte var også næringsminister Røe Isaksen. Han reiste over i kraft av sitt embete og deler av turen ble fullt ut dekket av stortinget – I ettertid har han fortalt at det har skjedd en feil og at hotellet allikevel ikke var betalt av Stortinget, og nå vil han også betale for måltidene sine under Tangenseminaret. Rød Allianse synes dette er veldig uriddig Var han der som privatperson eller som næringsminister? Han forteller at det var han selv som tok avgjørelsen om å delta, selv om fagavdelingen i departement ikke anbefalte at han skulle prioritere seminaret.

– Jeg mener dette var et relevant arrangement å delta på som statsråd og næringsminister, men av tingene jeg tar selvkritikk på er at jeg burde vært mer åpen, sier han til VG etter pressekonferansen tirsdag. forteller Røe Isaksen til VG,
Videre sier han: – Jeg burde stilt flere stilt flere spørsmål før konferansen. Det var et arrangement hvor folk deltok i svært forskjellige roller og på svært forskjellige premisser. Noen var personlige venner, noen forretningsforbindelser og noen foredragsholdere, sier Isaksen. Han påpeker samtidig at det aldri var aktuelt å selv delta som privatperson, og at han på ingen måte hadde noe med ansettelsen av Tangen som oljesjef.

Embed from Getty Images

Fraværet av et strengere etisk regelverk kan føre til korrupsjon i oljebransjen,
sier Eva Joly intervjuer hun har gitt til E24, og hun peker videre på flere pengesterke norske bransjer som kan være lette å ramme.

Tangen-ansettelsen tatt opp i Norges Banks tilsynsorgan.

Det har blitt diskutert om nåværende daglig leder for NBIM Yngve Slyngstads deltagelse på seminaret «Back to University» ved Wharton Business School i fjor høst kunne være et brudd på Norges Banks etiske regelverk», skriver representantskapet.

Etter avsløringer fra VG om Tangens tette bånd til sentrale samfunnstopper, og “drømmeseminaret” hans ved Warton Business school, Philadelphia, USA, innkalte Representantskapet i Norges Bank inn til ekstraordinært møte for å avklare forhold runt Tangen-ansettelsen. Det viser deg at heller ikke BREMS-avtale var blitt ingått før ansettelsen, det var altså ikke avklart hvordan Tangen skal forvalte sin personlige formue, og sitt eierskap i hans firma AKO Captial mens han er oljefonds-sjef. Flere medlemmer i representantskapet stilte i onsdagens møte spørsmål ved hvorfor dette ikke ble avklart før – og ikke etter – at ansettelsen av Tangen var et faktum 23.mars. Visesetralbanksjef Jon Nikolaisen sier at reprensentantskapet i dag ikke har mulighet til å kontrollere dette, i forbindelse med ansettelsesprosessen. De har derfor etterspurt ytterligere informasjon om dette etter et fem timer lange møtet.

Norges FN-delegasjon snur etter «beklagelig feil»: Betaler for milliardær-seminar. Norges FN-ambassadør Mona Juul (61) fikk hotell og måltider spandert av finansmann Nicolai Tangen (53) på hans USA-seminar i november. Nå vil også FN-delegasjonen betale for oppholdet. I denne saken mener vi det er for mange som er raske til å snu og plutselig vil alle betale for seg?

Rød Allianse mener denne saken er full av tvetydigheter og merkelige dementeringer fra mange hold. Hva skjedde egentlig på dette seminaret? Hva ligger bak at så mange av deltakerne går ut i media og sier de skal betale selv, vil de ikke ha saken belyst? Prøver man for harde livet å berge sitt eget skinn?

Del dette
0 Comments

Leave a reply

©2022 Mycelium - Verdens største organiske nettverk - mycelium.no

Logg Inn

 

Nye Rapporter

Lukk

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account